Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Amplasarea informației despre accidentele rutiere, pe o harta interactivă

11 aug. 2023,, 18:15   Societate
2604 0

Inspectoratul Național de Securitate Publică, în comun cu Administrația de Stat a Drumurilor, au realizat amplasarea informației despre accidentele rutiere, pe Harta interactivă https://harta.asd.md/.

Ca rezultat poate fi vizualizată informația actuală a datelor despre categoria, starea drumurilor, geometria, îmbrăcămintea rutieră, indicele de planietate și altele, notează Noi.md.

Harta conține un motor de căutare unde pot fi vizualizate sectoarele de drum în funcție de poziția kilometrică și coordonatele geografice. Datele prezentate pe harta interactivă contribuie la planificarea lucrărilor necesare, sporirea transparenței, dar și la analiza situației accidentare în traficul rutier.

Harta are scopul de a crea o monitorizare geospațială prin implementarea și analiza sectoarelor de drum cu risc sporit de accidente rutiere și facilitarea comunicării cu alte instituții pentru schimbul de date dintre acestea privind infrastructura rutieră, precum și dezvoltarea în continuare a rețelelor rutiere.

Proiectul a fost realizat cu suportul SRL Royal Map și UNDP Moldova.1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?