X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Amenințările publice la adresa autorităților moldovenești, recunoscute ca o amenințare la adresa securității statului

29 feb. 10:44   Societate
3227 4

Amenințările publice împotriva autorităților Moldovei vor fi considerate amenințări la adresa securității statului

Amenințările publice, inclusiv pe internet și pe rețelele sociale, împotriva conducerii țării, ar putea fi incluse în lista amenințărilor la adresa securității statului.

Acest lucru este stipulat într-un proiect de modificare a Legii securității statului, înregistrat de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp, transmite rupor.md.

”Amenințările publice și hibride, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, precum și acțiunile care amenință viața, integritatea fizică, libertatea de acțiune, sănătatea și siguranța persoanelor aflate sub protecția statului, pot fi incluse în lista acțiunilor care reprezintă o amenințare specială pentru securitatea statului”, se menționează în proiectul de lege.

De securitatea statului în Republica Moldova pot beneficia președintele țării, președintele Parlamentului și prim-ministrul, precum și membrii familiei acestora (soț/soție, copii). În plus, președintele țării poate oferi protecție de stat altor persoane. Securitatea din partea statului este asigurată, de asemenea, oficialilor de rang înalt din țări străine pe durata șederii lor în Moldova.


”Amenințările la adresa persoanelor de rang înalt care beneficiază de protecția statului pot lua diferite forme (pot fi publice, hibride, prin intermediul rețelelor de socializare), de aceea este necesar să se ia toate măsurile pentru prevenirea și contracararea unor astfel de acțiuni”, se precizează în nota explicativă a proiectului de lege.

8
1
0
1
39

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?