X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ambulanța nu a ajuns la un bărbat cu probleme cardiace din cauza tehnicii fermierilor

16 feb. 11:20   Societate
2182 0

Poliția menționează că sînt regretabile acțiunile unor producători de cereale agricole, care cu nepăsare au abandonat tehnica agricolă pe traseul Leușeni, blocînd astfel orice cale de acces, notează Noi.md.

Cu puțin timp în urmă, a parvenit un apel la 112 de la un bărbat cu probleme cardiace, căruia i s-a făcut rău în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Cu regret, serviciul de urgență nu a reușit să ajungă la el din cauza unităților de tehnică care au blocat accesul.

"Ambulanța a rămas blocată la aproape 1 km de punctul de trecere a frontierei.

Polițiștii oferă la moment suport asistenților medicali ca să se poată deplasa să acorde ajutor bărbatului.

Amintim repetat persoanelor care de mai multe zile perturbează traficul pe acest traseu, prejudiciind activitățile cotidiene și cele economice ale cetățenilor că, acțiunile lor nu trebuie să afecteze dreptul persoanelor la libera circulație, dar mai ales la sănătate", spune Politia.


Oamenii legii au precizat ulterior că pe acest caz va fi pornit un proces penal pentru îngrădirea accesului serviciului medical la acordarea ajutorului unei persoane care a solicitat acest lucru.

De cealaltă parte, agricultorii spun că transportul, cu excepția camioanelor, poate ajunge la Leușeni. Fermierul Denis Barbarasa a declarat pentru realitatea că vehiculele se pot deplasa pe un drum de ocolire, care trece prin câmp, iar medicii nu au apelat la fermierii, pentru a solicita să li se permită trecerea.

1
4
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?