X 
Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1340

Ambasadorii statelor UE la Bruxelles au aprobat sancțiuni pentru Șor și Plahotniuc

26 mai. 2023,, 21:29   Societate
2630 0

Ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bruxelles au aprobat astăzi impunerea unui nou regim de sancțiuni în privința a cinci politicieni și oameni de afaceri din Republica Moldova și Rusia, care destabilizează situația din Republica Moldova.

Este vorba de liderul Partidului Șor, Ilan Șor, deputata aceleiași formațiuni, Marina Tauber, omul de afaceri fugar și fostul politician Vlad Plahotniuc, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc și omul de afaceri rus Igor Ciaika, transmite Radio Moldova.

”Astăzi este practic oficializarea acestor sancțiuni, iar decizia formală va fi emisă miercuri, înainte de summit-ul de la Chișinău și din acel moment va porni și aplicarea”, a declarat europarlamentarul român și unul din autorii inițiativei, Vlad Gheorghe, pentru Radio Moldova.

Europarlamentarul a precizat că valoarea bunurilor din UE ale celor cinci persoane se ridică la cîteva sute de milioane de euro, iar lista persoanelor poate fi extinsă.

”Procedura este imediată, din momentul în care norma legală produce efecte autoritățile europene știu cum să pună în aplicare astfel de reguli. Blocarea este aproape instantanee în toate instituțiile bancare. În niciun un caz nici un bun nu mai poate fi înstrainat”, a precizat Vlad Gheorghe.


Europarlamentarul nu exclude că aceste persoane nu mai au bunuri și conturi bancare în UE.

5
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?