X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Ambasada Moldovei în Israel a cumpărat mașinii de 7,5 mln de lei? Ministerul de Externe dezminte un fals

15 feb. 21:51   Societate
3028 0

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a venit cu o reacție, după ce în mediul online a apărut o informație fake despre faptul că ambasada Republicii Moldova în Israel ar deține două mașini de lux, în valoare de 7,5 milioane de lei. MAE a precizat că mașinile aparțin celor doi consuli onorifici ai Moldovei în Israel, care sînt antreprenori, iar vehiculele nu au fost cumpărate din bugetul de stat.

Recent pe rețelele de socializare au fost publicate o imagine cu două automobile de lux cu numere diplomatice de înmatriculare moldovenești. Fotografia era însoțită de următorul mesaj: „Mașini ale ambasadei Republicii Moldova în Israel. Sînt bucuros pentru meleagul meu înfloritor și sper că bunăstarea poporului crește proporțional transportului slugilor poporului. P. S. Prețul în Israel este de 1,5 milioane de șekeli, înmulțim cu 5 și obținem 7,5 milioane de lei”.

Pe 15 februarie, Ministerul Afacerilor Externe a venit cu precizări referitor la informațiile apărute în spațiul public, transmite NM.

„Automobilele aparțin celor doi consuli onorifici ai Republicii Moldova în Israel, care sînt oameni de afaceri. Aceștia sînt cetățeni ai statului Israel. Numerele diplomatice de înmatriculare din seria CC au fost înregistrate conform normelor în vigoare. Este important de subliniat că achiziționarea acestor vehicule nu a fost realizată din bugetul de stat al țării noastre. Automobilele reprezintă proprietate privată a consulilor onorifici”, se arată în nota informativă publicată de MAE.

1
3
2
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?