X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Ambasada Azerbaidjanului în Moldova a marcat ziua eliberării orașului Shusha

8 noi. 2023,, 19:06   Societate
2499 0

Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova a comemorat astăzi o dată importantă – 8 noiembrie – ziua Victoriei și eliberării orașului Shusha, capitala culturală a Azerbaidjanului, relatează Noi.md.

Evenimentul solemn a început cu depuneri de flori la bustul liderului național al poporului azer Heydar Aliyev și dezvelirea basoreliefului lui Molla Panah Vagif, poet azer, om de stat al secolului al XVIII-lea și vizir al khanatului Garabagh, instalat în "Piața Victoriei" din apropierea Ambasadei.

La eveniment au participat reprezentanți ai diasporei azere, personalități publice și politice, studenți, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

Gudsi Dursun oglu Osmanov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova s-a adresat oaspeților cu un discurs:


"Azerii din întreaga lume sărbătoresc astăzi marea victorie! Victoria pe care poporul azer a așteptat-o timp de 30 de ani! Forțele armate curajoase, poporul azer, noi toți împreună sub conducerea președintelui Azerbaidjanului, comandantul suprem al Forțelor Armate ale Azerbaidjanului am eliberat teritoriile noastre care se aflau sub ocupație. Aproximativ un milion de oameni au fost forțați să își părăsească ținuturile natale și au fost strămutați. Această povară grea a fost suportată de poporul azer."

De asemenea, la eveniment a participat și vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi. Parlamentarul a felicitat poporul azer și a exprimat cît de importantă este pacea:

"Astăzi este o mare sărbătoare pentru poporul Azerbaidjanului! A fost restabilită integritatea teritorială a Azerbaidjanului, pe care Republica Moldova întotdeauna a susținut-o și a reciproc. Aș dori să felicit poporul azer pentru pace, deoarece nu există nimic mai prețios pentru orice persoană decît pacea și posibilitatea de a se dezvolta fără teama de război!", a spus el.

Elchin Bayramov, președintele Congresului azerilor din Moldova, a exprimat cuvinte de comemorare pentru soldații căzuți la datorie:

"Pentru fiecare azer această zi este foarte importantă, indiferent unde se află, în orice colț al lumii. Începînd de astăzi, întregul teritoriu al Azerbaidjanului a fost eliberat de toate trupele de ocupație. În această zi îi onorăm pe șahizii care și-au dat viața pentru viitorul luminos al Azerbaidjanului"

3
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?