X 
Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

Alexei Petrovici: "Personalul Ambasadei Republicii Moldova nu a putut ajunge la Sankt Petersburg"

29 ian. 05:30   Societate
6380 0

Unul dintre liderii mișcării de căutare a Republicii Moldova, conducătorul echipei de căutare "August", Alexei Petrovici, a depus flori la mormintele colective ale apărătorilor Leningradului și ale victimelor blocadei de la Cimitirul memorial Piskarevski din Sankt Petersburg.

El a menționat că a făcut acest lucru în numele tuturor celor care își amintesc, care știu cu ce preț a fost cucerită fericirea, în numele locuitorilor orașului Leningrad asediat, care trăiesc în Moldova.

"Din păcate, astăzi am fost singur aici - niciunul dintre veteranii în viață, din motive de sănătate, nu a putut parcurge drumul greu, cu escale, pînă în capitala de Nord - zborurile directe spre Rusia sînt închise de aproape 2 ani. "Nu a putut ajunge" de la Moscova nici angajații Ambasadei Republicii Moldova în Rusia - printre delegațiile oficiale anunțate, Republica Moldova nu s-a aflat", a scris Alexei Petrovici pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui Alexei Petrovici, pe malul drept al Nistrului, în Moldova, se află 10 locuitori ai Leningradului asediat și un participant la apărarea eroică a Leningradului împotriva invadatorilor naziști.

Cimitirul memorial Piskarevski, situat în nord-estul orașului Sankt-Petersburg, este unul dintre locurile în care se află morminte comune ale victimelor blocadei de la Leningrad și ale soldaților Frontului de la Leningrad. În cimitir a fost ridicat un memorial în memoria celor căzuți la datorie. Este cel mai mare cimitir memorial din lume dedicat victimelor celui de-al Doilea Război Mondial.


63
0
0
5
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?