Transnistria stiri: 1322
Eurovision stiri: 494

Alexandru Ralea: Atunci cînd urci pe un munte de fiecare dată te întrebi, de ce faci asta?

20 ian. 2019,, 21:22   Societate
6956 0

Astăzi, vă invităm să cunoașteți istoria unui băiat, care a învățat să se autodepășească și să lupte pentru visul, pe care îl are și anume acela - de a cuceri înălțimi.

Alexandru Ralea este un tînăr din Republica Moldova, care țintește tot mai sus și mai sus, nici măcar ploaia, ninsoarea sau vînturile, care te taie la os nu îl pot opri atunci cînd urcă pe un munte.

De mic era pasionat de sport, iar odată cu trecerea anilor a învățat să treacă peste durere și oboseală și să țintească spre culmile munților.

Recunoaște că cel mai mare regret al său este că nu a început să urce în munți mai devreme, dar recunoaște că nu regretă nici o clipă că adesea cu prețul sănătății urcă pe cele mai înalte culmi ale lumii.


După cum o spune chiar Alexandru:

”Atunci cînd vezi răsăritul sau apusul de pe vîrful unui munte, aceste momente te fac să uiți de orice”.

A urcat pentru prima data pe un munte în anii de liceu, după o pauză mai mare și-a propus să înfrunte o nouă provocare și anume de a ajunge în vîrful

Muntelui Kazbek, care este unul dintre cei mai înalți și periculoşi din Georgia, după care, împreună cu alţi alpinişti, s-a aventurat pe vîrful Elbrus, pe care l-au cucerit în două zile, timp în care a trebuit să facă faţă temperaturilor de pînă la minus 20 de grade Celsius.

De fiecare data cînd urcă pe un munte, se întreabă ce caută el acolo și de ce face asta. Îl copleșesc emoții contradictorii, în acele minute se gîndește adesea că poate ar fi cazul să renunțe, însă dorința de a se autodepăși îl motivează să meargă mai departe.

”Vreau de fiecare dată să văd pînă unde vreau să ajung!”, spune Alexandru.

Alexandru are punctate în lista sa și alți munți pe vîrful cărora a reușit să ajungă: Kilimanjaro, din Africa, Mont Blanc, Kilimanjaro, Triglav, de vîrful Grossglockner l-au despărțit doar 20 de metri.

Potrivit lui Alexandru Ralea, pentru ca să urci pe vîrful unui munte, trebui să ai experiență, oameni de încredere, care îți sînt alături dar și un echipament bun.

Recunoaște că nu are drept punct final vîrful Everest, însă niciodată nu știe care va fi următoarea dorință a sa. Cert e că acum se pregătește pentru a urca pe vîrful Lenin din Kîrgîstan și speră că în vară va reuși să vadă răsăritul de pe acest vîrf.

Dacă vrei să fii protagonistul campaniei noastre și să scoți din anonimat lucrurile frumoase sau istoria ta de succes te îndemnăm să ne trimiți un mesaj la info@noi.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?