Transnistria stiri: 1376
Eurovision stiri: 499

Alertă de securitate: Val de atacuri Phishing asupra email-urilor guvernamentale

15 feb. 16:45   Societate
1758 0

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) a lansat o alertă cu privire la o serie de atacuri cibernetice de tip phishing ce vizează serviciul de poștă electronică guvernamentală, anunță Noi.md

Aceste atacuri folosesc tactici sofisticate de manipulare psihologică pentru a convinge destinatarii să descarce atașamente malițioase.

Aceste email-uri se prezintă ca fiind trimise de instituții de încredere sau organizații cunoscute, și încurajează descărcarea de fișiere .rar sau .pdf obsfuscat care conțin coduri malițioase .exe.

Scopul acestora este colectarea de informații sensibile.

STISC îndeamnă la evitarea descărcării atașamentelor necunoscute și la raportarea expeditorilor suspecți la adresele incidents@stisc.gov.md și spe@stisc.gov.md. Ei recomandă de asemenea verificarea semnelor care ar putea indica natura malițioasă a mesajelor, cum ar fi adresele neobișnuite de email ale expeditorului, greșelile gramaticale sau datele de contact incorecte.


STISC subliniază că atacurile cibernetice pot avea consecințe grave și recomandă utilizarea unor măsuri de securitate cum ar fi: nu deschideți și nu descărcați atașamente de la email-uri necunoscute, configurați conturile cu privilegii minime, activați autentificarea cu doi factori, schimbați parolele implicite, familiarizați-vă cu schemele comune de phishing, utilizați o soluție antivirus actualizată, mențineți browser-ul la zi și raportați orice atacuri.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?