Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Agricultorii întîrzie să ridice motorina livrată de România

24 mai. 13:15   Societate
2991 0

Încă nu toți agricultorii, care beneficiază de motorina din România, au venit să o ridice de la punctele de distribuție, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban.

Potrivit lui, au fost mai multe probleme de logistica, iar acest lucru aduce pierderi statului.

„Probabil că aici este vorba și de agenții economici, și de Agenția de Rezerve Materiale și poate alte structuri care în nemijlocit trebuiau să fie implicate în acest proces. Vorbim de agricultorii din Șoldănești, Florești, Ceadîr-Lunga și parțial, Căușeni. Producătorii agricoli trebuie să se ducă și să ridice acea motorină. Această organizare trebuie să fie făcută cît mai rapid posibil, deoarece statul suportă cheltuieli la păstrarea acestei motorine. Se pune pe de altă parte întrebarea sau se creează impresia că nu ar fi necesară pentru producători agricoli acea motorină, ceea ce nu cred că este chiar așa”, a declarat Vasile Șarban, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Autoritățile au anunțat în aprilie anul trecut că România donează motorină în calitate de ajutor umanitar Republicii Moldova. În total, România a oferit 4 mii de tone de motorină pentru a fi distribuită fermierilor afectați de seceta din 2022. Din cauza că nu a fost identificat un spațiu pentru depozitarea acesteia, motorina a ajuns abia în luna aprilie 2024 în Republica Moldova.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?