X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Agricultorii au ieșit din nou la proteste

22 feb. 11:12   Societate
1809 0

Protestele agricultorilor continuă în Moldova. Mai multe unități de tehnică agricolă staționează în apropiere sau pe șoșelele naționale, air fermierii nu exclud că vor porni în marș cu tractoarele.

Joi urma să se desfășoare o nouă ședință la Ministerul Agriculturii. În ultimul moment, însă, întrevederea fermierilor cu ministrul Vladimir Bolea a fost amînată pentru vineri, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Anterior, manifestanții au purtat discuții și cu premierul Dorin Recean. Propunerea Guvernului este ca agricultorii să poată beneficia de credite de urgență, în valoarea de pînă la 500.000 de lei, cu garanție de 90% din partea statului.

Agricultorii au reluat protestele de aproximativ două săptămîni. Aceștia vor plăți de circa 1000 de lei la hectar, demisia lui Vladimir Bolea și distribuirea motorinei donate din Romînia.

Despre carburant, Guvernul a anunțat că se intervine pentru a găsi soluții și a-l aduce în Moldova, însă problema constă în capacitățile de depozitare a țării noastre. Cît despre subvenții, s-a aprobat o decizie prin care 50 de milioane de lei se acordă fermierilor care au suferit în urma secetei sau intemperiilor în 2023, în baza solicitărilor care se depun la Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură.5
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?