Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Agenția Achiziții Publice va fi reorganizată

31 ian. 15:45   Societate
2451 1

Calitatea procesului de achiziții publice va fi îmbunătățită. În acest sens, Guvernul a aprobat un nou Regulament cu privire la organizarea și funcționarea Agenției Achiziții Publice.

Necesitatea reorganizării este argumentată de stabilirea noilor sarcini pe dimensiunea de achiziții sectoriale și achiziții de valoare mică, notează Noi.md.

Proiectul privind reorganizarea instituției prevede mai multe modificări ce țin de structură, organigramă, efectivul-limită și atribuții. De asemenea, documentul reglementează misiunea, domeniile de activitate și funcțiile de bază ale Agenției.

În proiect este stabilit și modul în care Agenția va monitoriza conformitatea desfășurării procedurilor de achiziții publice și achiziții de valoare mică, va organiza seminare de instruire și va acorda suport metodologic autorităților contractante și operatorilor economici.

Potrivit Guvernului, prin aprobarea regulamentului, Ministerul Finanțelor urmărește asigurarea eficientă, democratică, transparentă și responsabilă a cadrului legal în domeniul achizițiilor publice și sectoriale.

0
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?