X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Aeroportul internațional Chișinău va fi extins

26 ian. 08:15   Societate
4350 0

Aeroportul Internațional Chișinău pregătește terenul pentru o amplă reconstrucție a clădirii terminalului vechi, cu scopul de a extinde infrastructura aerogării și de a gestiona un flux sporit de pasageri în anul 2024, conform anunțului făcut de administrația instituției, scrie bani.md.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea capacității de deservire a pasagerilor la un nivel de 1100 de persoane pe oră, comparativ cu 800 în prezent. De asemenea, se urmărește optimizarea costurilor pentru companiile low-cost prin facilitarea accesului pasagerilor către aeronave fără a fi necesară folosirea unui mijloc de transport suplimentar.

Anul trecut, Aeroportul Chișinău a înregistrat un trafic de pasageri de 2,8 milioane, iar pentru 2024 se estimează o creștere semnificativă, depășind pragul de 3 milioane de pasageri.

În cursul anului 2023, 19 companii aeriene au operat zboruri charter și regulate către 40 de destinații globale de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Printre acestea s-au numărat și 7 companii aeriene noi, cum ar fi Air Montenegro, AZAL, Israir Airlines, El Al, Arkia, Aegean Airlines și Wizz Air. Pentru 2024, sînt planificate încă 4 noi adiții la portofoliul de companii aeriene: Eurowings, Georgian Wings, Air Baltic și Lufthansa. Aceste extinderi evidențiază interesul crescut pentru Aeroportul Chișinău și consolidarea poziției sale pe harta conexiunilor internaționale.

10
5
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?