X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Aeroportul Internațional Chișinău a spus „Bun venit, Europa, la noi acasă!” delegațiilor oficiale

1 iun. 2023,, 07:12   Societate
2859 0

Aeroportul Internațional Chișinău a spus „Bun venit, Europa, la noi acasă!” pentru delegațiile oficiale care vor participa la Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca.

Printre primii care au ajuns în țara noastră au fost reprezentanții de rang înalt ai instituțiilor europene, precum președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borell.

În Republica Moldova au ajuns și șeful diplomației europene Charles Michael, președinții Elveției, Bosniei și Herțegovinei, Azerbaidjanului, precum și prim-miniștrii Georgiei, Portugaliei, Belgiei, Armeniei, Maltei, Luxemburgului, Islandei, dar și alți oficiali.

Oficialii străini au participat ieri la un șir de evenimente alături de președinta țării și reprezentanții Executivului. Ursula von der Leyen a avut o întrevedere cu șefa statului, Maia Sandu, iar ulterior, au susținut o conferință de presă comună.

Tot ieri, Înaltul reprezentant Borrell a inaugurat oficial noua Misiune de parteneriat a Uniunii Europene în Moldova, împreună cu viceprim-ministrul, ministrul de externe Nicu Popescu și ministra afacerilor interne, Ana Revenco. Apoi, în prezența ministrului moldovean al apărării, Anatolie Nosatîi, ÎR Borrell a înmînat oficial echipamentul nou livrat Forțelor Armate ale Republicii Moldova, finanțat în cadrul Instrumentului european pentru pace.

Celelalte delegații oficiale urmează să ajungă în țara noastră în prima parte a zilei de 1 iunie.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică. Vedeți informații și noutăți despre Summitul Comunității Politice Europene 2023, care se va desfășura în Moldova, pe paginile oficiale ale evenimentului:

6
0
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?