Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Activitatea în domeniul psihologiei va fi reglementată în Moldova

27 iul. 2023,, 09:45   Societate
2500 0

Activitatea în domeniul psihologiei va fi reglementată. La Parlament, au avut loc miercuri consultări publice, în cadrul cărora s-a discutat despre conceptul legii activității psihologice.

La ședință au participat deputați, psihologi, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale din domeniu, ai mediului academic și ai partenerilor de dezvoltare, transmite Noi.md.

Persoanele prezente la consultările publice au apreciat inițiativa de reglementa activitatea în domeniul psihologiei, menționând necesitatea unei legi care să apere atât drepturile specialiștilor, cât și ale persoanelor care au nevoie sau beneficiază de asistență psihologică.

Conceptul legii activității psihologice vizează drepturile și obligațiilor specialiștilor, inclusiv cele ale psihologului de liberă practică, organizarea unui colegiu național, precum și răspunderea disciplinară a specialiștilor care activează în acest domeniu.

În prezent, Moldova, nu există vreun act normativ care să reglementeze expres activitatea în domeniul psihologiei. În context, urmează a fi înregistrat un proiect de lege, care va fi propus spre adoptare în plenul Parlamentului.

1
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?