X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

A fost publicat raportul Examene și Evaluări Naționale 2023

24 noi. 2023,, 14:45   Societate
2421 0

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a publicat raportul Examene și Evaluări Naționale 2023.

Documentul conține date complexe și analiza rezultatelor evaluărilor finale la toate treptele de școlarizare – învățămînt primar, gimnazial și liceal. Totodată, raportul include evoluția rezultatelor examenului național de bacalaureat pentru sesiunile din anii 2021-2023. Datele au fost discutate în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene.

De asemenea, în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene au fost aprobate grupurile de lucru care vor elabora materialele pentru examenele/evaluările naționale 2024. Astfel, au fost aprobate 7 grupuri de lucru care vor elabora materialele pentru testarea națională în învățămîntul primar, 5 grupuri de lucru care vor elabora materialele pentru examenele naţionale de absolvire a gimnaziului şi 37 de grupuri de lucru care vor elabora materialele pentru examenul naţional de bacalaureat.

În procesul de desemnare a coordonatorilor și membrilor grupurilor de lucru s-a ținut cont de criteriile de bază ce sînt necesare a fi întrunite, accentul fiind pus pe integritate și profesionalism. Totodată, persoanele propuse în calitate de coordonatori și membri ai grupurilor de lucru cunosc și respectă regulile de asigurare a securității informației. Procedura şi criteriile de selectare a coordonatorilor și a membrilor grupurilor de lucru sînt descrise în regulamentele cu privire la examenele naționale de absolvire.

Evoluția rezultatelor înregistrate la examenul național de bacalaureat, anii 2021-2023, poate fi găsită aici.


Raportul Examene și Evaluări Naționale 2023 poate fi găsit aici.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?