X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

A fost lansat concursul pentru funcția de președinte al Curții de Conturi

29 dec. 2023,, 12:21   Societate
2551 0

Comisia de control al finanțelor publice a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, decizia privind lansarea concursului public pentru selectarea candidatului la funcția de președinte al Curții de Conturi.

Persoanele interesate pot depune dosarele de concurs pînă pe data de 9 februarie 2024.

Candidații la funcția de președinte al Curții de Conturi trebuie să aibă studii în domeniul economic, financiar sau juridic, precum și o experiență de cel puțin zece ani în aceste domenii, dintre care cinci ani de experiență managerială. Candidații trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să cunoască limba de stat, să nu aibă antecedente penale, să fie integri profesional și să nu aibă interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Dosarul pe care urmează să-l depună participanții la concurs trebuie să conțină următoarele acte: cererea de participare la concurs; copia buletinului de identitate; curriculum vitae; copiile diplomelor de studiu, dovada experienței profesionale; cazier judiciar sau declarație pe proprie răspundere; scrisoare de motivație; declarații pe proprie răspundere privind lipsa existenței conflictului de interese.

Concursul public pentru selectarea candidatului la funcția de președinte al Curții de Conturi va include examinarea CV-urilor candidaților și proba interviului.


Potrivit legislației, Curtea de Conturi este constituită din 7 membri și este condusă de un președinte.

Președintele actual al Curții de Conturi este Marian Lupu, care se află la conducerea instituției din 2019.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?