X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

A fost construită aproape jumătate din apeductul magistral Nisporeni-Ungheni

13 mar. 2023,, 19:00   Societate
2373 0

Apeductul magistral care va asigura cu apă potabilă de calitate casele locuitorilor din 13 sate din raioanele Nisporeni și Ungheni este construit în proporție de 40 la sută, a anunţat astăzi Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, transmite moldpres

ADR Centru, Consiliul raional Nisporeni și compania executoare au semnat în septembrie 2022 contractul de antrepriză în cadrul proiectului de îmbunătățire a calității vieții populației rurale prin construcția apeductului de interconexiune a rîului Prut - satul Măcărești, ce va asigura cu apă potabilă 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni.

Acest proiect de dezvoltare este planificat pentru implementare în decurs de 35 de luni și prevede construcția apeductului magistral cu lungimea de 29,8 km, cu conectare la punctul de traversare „Măcărești" a rîului Prut către 13 localități. De asemenea, în cadrul proiectului sînt prevăzute lucrări de construcție a rețelelor interioare în localitățile Brătuleni și Isăicani pe o lungime de 24,3 km, precum și construcția a patru stații de pompare, zece castele și șase rezervoare de apă.

Cele 13 localități prevăzute în proiect sînt: Măcărești, Frăsinești, Costuleni din raionul Ungheni și Boldurești, Chilișoaia, Băcșeni, Brătuleni, Cîrnești, Valea Trestieni, Isăicani, Luminița, Selișteni, Odobești din raionul Nisporeni.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 60 milioane de lei (trei milioane de euro), dintre care circa 90% din cheltuieli vor fi acoperite din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), iar restul sumei va reprezenta contribuția aplicantului. Pentru anul 2023, din FNDRL, pentru continuarea lucrărilor în cadrul proiectului au fost alocate mijloace financiare în sumă de peste nouă milioane de lei.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?