X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

A călcat pe aceeași greblă: un fost deținut a ajuns din nou pe mîna oamenilor legii pentru șantaj

29 feb. 10:23   Societate
1959 0

Oamenii legii anunță reținerea unui fost deținut pentru șantajarea avocatului, care în 2021 a obținut reducerea detenției lui în închisoare cu aproape 1000 de zile, pentru condițiile din penitenciar.

Deținutul cu vîrsta de 40 de ani își ispășise pedepsele penale 13 ani, inclusiv pentru escrocherie, șantaj, dar și atentarea la viața unui polițist, în penitenciarele din Chișinău, Bălți și Taraclia. După eliberarea din detenție, acesta a plecat din țară, iar la revenire în 2023, a pretins de la avocat suma de 9 mii de euro, notează Noi.md.

Acesta a pretins că avocatul ar fi primit această sumă de la rudele sale pentru reducerea termenului de pedeapsă. În acest sens, învinuitul îl amenința și cu depunerea unei plîngeri la Centrul Național Anticorupție (CNA). În contextul acestui șantaj, avocatul a depus plîngere la autorități.

"Oamenii legii au verificat această acuzație a învinuitului, care însă nu s-a adeverit. Ulterior, avocatul a consimțit să-i transmită prima parte a banilor pretinși de către învinuit sub controlul autorităților, astfel încît fapta penală să fie confirmată printr-un plus de probe.

Cei doi și-au dat întîlnire pe o stradă din Chișinău, unde, în timpul transmiterii banilor de către avocat, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, fostul deținut a fost reținut pentru șantaj", precizează poliția.


Ulterior, a fost dispusă arestarea bărbatului pe un termen de 30 de zile, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?