X 
Transnistria stiri: 1347
Eurovision stiri: 499

A avut parte de o surpriză de proporții după ce s-a mutat la casă nouă

22 aug. 2023,, 22:00   Societate
37898 0

O femeie care își făcea curățenie în apartamentul în care s-a mutat cu chirie a descoperit o cutie cu obiecte în valoare de 56.000 de dolari ascunsă într-un perete.

În loc să păstreze comoara, femeia a început să facă demersuri pentru găsirea posesorului de drept, iar povestea ei s-a viralizat. Jiang Jingping, o femeie de aproximativ 50 de ani, a spus că, pe 20 iulie, își făcea curățenie în apartamentul proaspăt închiriat în Zhenhai, Ningbo, cînd a găsit un seif verde mascat în colțul unui perete, potrivit Insider, care citează presa chineză.

În interior se aflau cinci certificate de depozit, inele din aur, coliere și alte bijuterii, toate în valoare de peste 400.000 de yuani, adică 56.000 de dolari.

„Am fost luată prin surprindere și nu știam ce să fac”, a declarat femeia. Jiang, care lucrează la o agenție pentru sprijinul persoanelor cu dizabilități, a spus că a alertat autoritățile din cartier, care i-au dat în urmărire pe foștii proprietari ai casei.

Locuința a fost deținută anterior de doi soți în vîrstă care au murit. Apartamentul a fost vîndut apoi de familia decedaților, care nu știa nimic despre comoara ascunsă în perete. Nepotul fostului proprietar, Zhou Jian, suferă de paralizie pe o parte a corpului și a fost bucuros să primească banii, au declarat atoritățile.


Zhang Jingbo, secretarul comitetului local al Partidului Comunist, a lăudat-o pe Jiang pentru gestul ei, spunînd că aceasta merită toată recunoștința. Povestea femeii a devenit virală pe rețelele sociale chineze, fiind vizualizată de peste 100 de milioane de ori pe Weibo, versiunea chineză a Twitter.

În videoclipurile care au circulat pe Weibo, Jiang este văzută arătînd spre un compartiment ascuns într-un perete unde se află un mic seif. În clip sînt prezentate și obiectele de valoare din ascunzătoare.

16
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?