X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

51 mii de dolari pentru a putea ajunge în Moldova

22 feb. 17:15   Societate
3538 0

Noaptea precedentă, angajații Poliției de Frontieră au raportat un caz de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, în zona de sud a țării, cu documentarea a opt cetățeni din Ucraina. Incidentul a avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca.

Astfel, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, patrula mobilă a auzit focuri de armă dinspre Ucraina. În acest sens, operativ s-a acționat pe linie de informare și intervenție în apropierea liniei de frontieră moldo-ucraineană.

În procesul examinării terenului cu ajutorul mijloacelor de observare fixe și sistemului de aeronavă fără pilot la bord, la fața locului grupele de intervenție au surprins mai multe persoane care traversau fraudulos frontiera dinspre Ucraina în R. Moldova. La fața locului au fost identificați opt bărbați ucraineni.

Străinii au comunicat că pentru a ajunge în R. Moldova, au fost ajutați și ar fi achitat în Ucraina sume de la 3000 pînă la 10 500 de dolari fiecare.

De asemenea, din declarațiile acestora s-a stabilit complicitatea a două persoane care le-ar fi servit, unul cu rol de transportator din regiunea Odessa către localitatea Ogorodnoe, persoană care se află în căutare de către autoritățile din R. Moldova pentru cazuri similare, iar al doilea - călăuză însoțindu-i pînă în apropierea liniei de frontieră moldo-ucrainene.


Totodată, în baza acțiunilor comune, la scurt timp autoritățile Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei au reținut călăuza.

Cei opt migranți sînt solicitanți de azil pe teritoriul R. Moldova. Investigațiile pe caz sînt în desfășurare.

2
0
0
12
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?