Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

48 de tractoare de producție japoneză au fost livrate în R. Moldova

29 iul. 2022,, 17:30   Societate
2463 0

Agricultorii din Republica Moldova vor beneficia de echipament agricol de ultimă generație. 48 de tractoare de producție japoneză, destinate utilizării în plantațiile multianuale, au fost livrate, astăzi, în cadrul Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Agenţia Japoneză pentru Cooperare Internaţională.

Prezentă la eveniment, prim-ministra Natalia Gavrilița a mulțumit Guvernului Japoniei pentru creditul preferențial, în valoare de 18,7 milioane de dolari, acordat în cadrul Proiectului de „Modernizare a tehnicii și echipamentului agricol”. Resursele financiare vor fi utilizare pentru îmbunătățirea productivității, iar agricultorii vor putea accesa banii pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol la un preț redus, cu posibilitatea de achitare în rate și fără gaj. O mare parte dintre tractoarele livrate, astăzi, au fost deja contractate de întreprinzătorii moldoveni și urmează a fi transmise beneficiarilor în decursul următoarelor săptămîni.

De asemenea, prim-ministra a menționat că Executivul își va concentra, în continuare, eforturile pe sporirea gradului de tehnologizare a sectorului agroalimentar - proces care va contribui la diminuarea costurilor de producere și asigurarea accesului populației noastre la produse ieftine și calitative.

În total, din împrumutul acordat de Agenţia Japoneză pentru Cooperare internaţională vor fi procurate 72 de tractoare. Alte 24 de unități urmează să fie livrate pînă la începutul lunii august. Creditul preferențial a fost acordat pentru o perioadă de 40 de ani, avînd o rată a dobînzii de 0,1% și o perioadă de grație de 12 ani.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?