X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

30 de zile de arest pentru primarul care a ucis un copil la Boldurești

23 feb. 12:54   Societate
2207 0

30 de zile de arest preventiv pentru primarul satului Boldurești, suspectat de tamponarea mortală a unui copil de 14 ani. Hotărîrea a fost pronunțată de judecătoria sectorului Ciocana din capitală.

Precizăm că, pe 19 februarie, în satul Boldurești, raionul Nisporeni, un adolescent de 14 ani a fost tamponat mortal de un vehicul. Inspectoratul General al Poliției (IGP) preciza atunci că șoferul automobilului implicat în accident a fugit de la fața locului.

Două zile mai tîrziu, pe 21 februarie, oamenii legii au anunțat că șoferul, care s-a dovedit a fi edilul de Boldurești Nicanor Ciochină, a fost reținut. Mașina implicată în accident era de serviciu. Potrivit poliției, pînă la reținere, bănuitul a întreprins o serie de acțiune pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Iar în seara zilei de 20 februarie a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Tot pe 21 februarie, IGP a anunțat că a reținut un medic stomatolog, care este suspectat că l-ar fi ajutat pe primarul din Boldurești să evite tragerea la răspundere. Acesta ar fi găsit o mașină identică cu cea implicată în accident, care era de serviciu, și ar fi participat la montarea plăcuței de înmatriculare pe noua mașină. Medicul stomatolog urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

Mai tîrziu, unele surse mass-media au scris că primarul de Boldurești și ex-șef IP Nisporeni, Nicanor Ciochină, ar fi fost ajutat de către un factor de decizie din cadrul Procuraturii raionale Nisporeni ca să ducă în eroare ancheta în cazul copilului de 14 ani lovit mortal pe o stradă din satul Boldurești. Ar fi vorba de șeful adjunct al Procuraturii Nisporeni, care este și fratele suspectului. CSP a anunțat, însă, că s-a autosesizat.

1
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?