X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

11 persoane, reținute la Bălți după ce au încercat să cumpere alegători

4 noi. 2023,, 10:42   Societate
2186 0

Poliția din Bălți anunță că a reținut pentru documentare 11 persoane, reprezentanți ai partidului politic Șansa, printre care și 4 minori.

Oamenii legii au stabilit că suspecții, aseară, au fost implicați în activitatea ilegală de repartizare a pliantelor electorale în susținere unui alt candidat afliliat partidului politic scos în afara țării “Șor”.

Din declarațiile persoanelor, polițiștii au stabilit că pliantele electorale au fost primite la oficiul partidului ”Șansa” din Bălți, în scopul repartizării ulterioare în cutiile poștale ale locuitorilor cu mesajul de susținere a altui exponent politic al aceluiași partid.

Cele peste 1400 de pliantele electorale ridicate de polițiști în momentul reținerii persoanelor au semne vizibile de încălcări a Codului electoral al Republicii Moldova, fiind prezentă inscripția despre taparea acestora la echipament propriu.

Totodată au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 10 800 de lei, mai multe liste electorale, contracte și angajamente publice a reprezentanților partidului politic.

De menționat este faptul că membrii partidului au implicat conștient în acțiunile lor infracționale minori, cunoscînd despre faptul că aceștia nu pot fi pasibili de răspundere penală.

Inspectoratul de Poliție Bălți a sesizat imediat Comisia Electorală Centrală cu privire la încălcările depistate.

6
0
2
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?