X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

S-a stins din viață actrița Glynis Johns, care a jucat în "Mary Poppins"

5 ian. 12:33   Showbiz
2667 0

Actrița americană Glynis Jones, care a jucat în filmele "Tramps" și "Mary Poppins", a murit la Los Angeles, la vîrsta de 100 de ani. Despre aceasta relatează agenția AP cu referire la managerul ei.

"Astăzi este o zi tristă pentru Hollywood. Ea a fost una dintre ultimele din vechiul Hollywood", a declarat managerul, potrivit rbc.

El a declarat pentru AP că Jones a murit într-un azil de bătrîni din "cauze naturale".

Glynis Jones s-a născut la 5 octombrie 1923 în Pretoria, Africa de Sud, unde părinții ei actori se aflau în turneu. A debutat în cinematografie în 1938 în filmul South Riding. Un succes important pentru ea a fost filmul The Tramps din 1960, care a fost nominalizat la Oscar, tot pentru rolul secundar interpretat de Jones. Ea a interpretat-o pe doamna Firth, gazda unui bar.

Actrița a jucat, de asemenea, în filmul "Mary Poppins" din 1964, care a primit cinci nominalizări la Oscar. În cadrul acestuia, ea a interpretat rolul doamnei Banks.


Un alt moment de referință în cariera lui Jones a fost premiul Tony din 1973 pentru rolul Desiree Armfeldt din musicalul de pe Broadway "A Little Night Serenade".

0
0
2
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?