Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Olga Țăpordei scrie istorie din nou: A escaladat cel mai înalt vîrf din Antarctica

13 dec. 2023,, 16:24   Showbiz
3938 0

Olga Țăpordei scrie istorie din nou din nou pentru Republica Moldova.

De ceva vreme, Olga Țăpordei a dispărut de pe social media și nu a mai postat nimic de cîteva zile. Astăzi, soțul sau, Bogdan Ghieș a publicat un mesaj pe pagian sa de Facebook, acesta a menționat:

„Duminică, 10 decembrie 2023, ora locală 00:10 sau 5:10 ora RM, Olga Țăpordei a devenit prima persoană din Republica Moldova ce a escaladat cel mai înalt vîrf din Antarctica, muntele VINSON. În așa fel, deja avînd la activ 4 vîrfuri din cele 7 cele mai înalte vîrfuri de pe cele 7 continente, ce fac parte din circuitul 7 Summits”. „PS: Escaladarea a durat 21 de ore la temperatura de -55 C. Acum Olga se află în Basecamp și se odihnește după o escaladare foarte complicată. Cînd va avea rețea o să povestească cum a fost totul .. la moment legătură este doar prin satelit și foarte instabil.

Ce este în capul ei, știe doar Olga. Cert e, că acest gest are mult mai multă profunzime. Mai cunosc că Olga își dorește ca copiii noștri să afle despre cele mai înalte 7 vârfuri ale lumii, de pe cele 7 continente, nu din documentare filmate de Național Geographic, dar prin prisma propriului exemplu. A omului din țara lor, din orașul lor, de pe stradă lor.. și să înțeleagă că imposibilul e posibil! Iar ceea ce face acum, de fapt scrie istorie, nu doar pentru familia noastră, dar pentru o țară întreagă”, a adăugat Bogdan, transmite Noi.md cu referire la perfecte.md.

În concluzie acesta a dezvăluit: „Ea a îndrăznit, iar oamenii au încurajat-o! Trimiteți gînduri bune, aici în comentarii, așa spune mereu Olga. Iar eu sînt sigur că ea se va bucură să le citească, atunci cînd va coborî și va avea rețea. Olea, Da-i Foiala!”.


Olga Țăpordei este prima femeie din Moldova care a reușit să cucerească muntele Everest, de asemenea, această este cunoscută în mediul online avînd o comunitate de peste 50 mii de urmăritori.

26
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?