X 
Transnistria stiri: 1345
Eurovision stiri: 498

În finală, sau în afara ei. Care sînt șansele lui Pasha Parfeni

25 mar. 2023,, 09:12   Showbiz
2771 0

Republica Moldova, reprezentată de Pasha Parfeni cu „Soarele și Luna” ar putea ajunge în finala Eurovision 2023.

Potrivit caselor de pariuri, țara noastră are 76% șanse de a trece de semifinală.

Printre cele zece țări care ar mai accede în finală din prima semifinală se numără: Finlanda, Suedia, Norvegia, Israel, Cehia, Serbia, Elveția, Croația și Țările de Jos, notează tv8.

Din a doua semifinală, în finală s-ar califica: Austria, Georgia, Armenia, Australia, Cipru, Slovenia, Estonia, Lituania, Grecia și Belgia. România ar putea să rateze finala Eurovision 2023, potrivit eurovisionworld.

Reamintim căsemifinalele Eurovision 2023 se vor desfășura pe 9 și 11 mai, iar marea finală - pe 13 mai, la Arena Liverpool de lîngă rîul Mersey.


37 de țări vor participa la Eurovision Song Contest 2023, potrivit eurovision.tv. Dintre acestea, 31 vor concura în două semifinale pentru a accede în marea finală, alăturîndu-se țărilor fondatoare: Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit și Ucrainei ca țară cîștigătoare a ediției din 2022.

Rusia nu participă nici în acest an la Eurovision. Pe lîngă aceasta, Macedonia de Nord, Muntenegru și Bulgaria s-au retras de la Eurovision Song Contest 2023.

Reprezentantul Republicii Moldova, Pasha Parfeni, va urca al 10-lea pe scenă cu „Soarele și Luna”, în prima semifinală.

Cele 5 țări mari (Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit) nu concurează în semifinale și nici Ucraina nu va concura în acest an ca campioană în 2022, dar s-a decis aleatoriu în care dintre cele două semifinale vor putea vota.

S-a decis deja ca Germania, Franța și Italia să voteze în semifinala I, iar Spania, Regatul Unit și Ucraina să voteze în semifinala II.

Eurovision 2022 a fost cîștigat de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 datorită fraților Advahov și trupei „Zdob și Zdub”, care au cîntat „Trenulețul”.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?