X 
Cutremure stiri: 504

Artistul poporului, Anatol Latîșev a fost petrecut pe ultimul drum

7 aug. 16:45   Showbiz
8407 0

Rude, prieteni, colegi de breaslă, dar și politicieni au venit la Palatul Național „Nicolae Sulac” pentru a-și lua rămas bun de la Anatol Latîșev, care va fi condus miercuri, 7 august, pe ultimul drum.

Printre cei care au venit să depună flori se numără liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, Andrei Năstase, deputata Marina Tauber, viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, dar și dirijorul Nicolae Botgros.

„Joia trecută am fost împreună la Nistru. Anatol a construit o biserică. A avut atîta bunătate în el, nu a făcut rău o dată. Eu acum am înțeles ce am pierdut. O singură dată nu a fost la ziua mea și abia atunci am aflat că de ziua mea e și sfîntul Anatol”, a spus spus Țopa.

A ținut un discurs și interpreta Lenuța Gheorghiță.

„Pe lîngă faptul că am pierdut un artist, am pierdut un om și un bun prieten. Viața este imprevizibilă. Anatol avea un vis, ca la aniversarea de 65 de ani să organizeze un concert solo, aici la Palatul Național Nicolae Sulac. Să știți că Anatol Latîșev va rămîne o parte din sufletul meu”, a spus Lenuța Gheorghiță.


A ținut să spună o vorbă bună despre interpret și viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.

„Maestre, drum lin spre ceruri. Știm că dragostea pentru muzica populară e cea care ne făcea pe noi toți fericiți. Dragă Anatol Latîșev, să știți că veți rămîne artistul care cîntă cu inima, artistul adevărat, artistul poporului”, a precizat Angela Cutasevici.

Artistul a fost înmormîntat la Cimitirul central de pe strada Armeneasca din Chișinău.

Amintim că Anatol Latîșev, artist al poporului, s-a stins din viață duminică, 4 august, la vîrsta de 63 de ani.

S-a născut în satul Dobrogea Nouă, raionul Sîngerei, la 23 martie 1961. A studiat acordeonul, la Dubăsari, apoi la Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga“ din Chişinău. A fost solist al Filarmonicii Naționale, al ansamblului „Rapsodia“, al Orchestrei de muzică populară „Fluieraş“ timp de 20 de ani, apoi a cîntat în componența orchestrei „Trandafir de la Moldova“ condusă de acordeonistul, dirijorul şi compozitorul său, Ion Olaru. A fost timp de 30 de ani membru al Uniunii Muzicienilor din Moldova.

0
0
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав