Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C şi E, care protejează plămînii şi organismul de infecţii şi boli cronice. În ciuda tuturor avertismentelor şi a cercetărilor care dovedesc cît de rea este nicotina, oamenii aleg în continuare să fumeze. Este important pentru fumători să ştie că există totuşi anumite alimente care ajută la eliminarea tutunului din organism. Acestea sînt:
Broccoli conţine foarte multă vitamina B5 şi C, vitaminele B reglînd multe procese în organism. Acest aliment este o sursă bună de vitamina C şi protejează plămînii de toxine.
Portocalele sînt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, reducînd şi stresul şi anxietatea cauzată de dependenţa de nicotină.
Spanacul conţine acid folic şi vitamina B9, care sînt cunoscute pentru faptul că ajută la eliminarea nicotinei din corp. Acidul folic este esenţial pentru combaterea simptomelor de sevraj în cazul dependenţei de nicotină, jucînd un rol foarte important pentru sănătatea mentală şi emoţională.
Ghimbirul poate elimina multe simptome cauzate de fumat şi nicotină. Pentru a te bucura pe deplin de beneficii, consumă ghimbir crud, deoarece acesta reduce nevoia de nicotină, ajută la pierderea în greutate şi reduce nivelul de toxine din sînge.
Acidul din merişoare ajută şi el la eliminarea nicotinei din sînge mai repede. Nicotina creşte nivelul zahărului din sînge la fel ca merişoarele, din acest motiv fiind atît de bune pentru a înlocui ţigările şi pentru a opri poftele atunci cînd încerci să te laşi de fumat.
Lămîile reprezintă un alt aliment foarte bun împotriva efectelor nicotinei. Dacă fumezi, nicotina rămîne în organism pînă la trei zile, consumul de lămîi fiind recomandat pentru combaterea efectelor negative.
Consumă morcovi în mod constant pentru a-ţi asigura sursa de vitaminele A, C şi K, întărind şi sistemul imunitar.
Fumatul creşte tensiunea arterială, scade nivelul de oxigen din sînge, iar simptome pot fi combătute prin consumul de rodii. Acestea îmbunătăţesc circulaţia şi ajută corpul să producă mai multe globule roşii.
Fumatul poate duce la îngroşarea vaselor de sînge, iar germenii de grîu sînt o sursă foarte bună de vitamina E, îmbunătăţind elasticitatea sistemului circulator. Germenii de grîu pot reduce şi riscul apariţiei de boli cardiovasculare odată cu înaintarea în vîrstă.
Varza creaţă este o sursă naturală de antioxidanţi, care sînt de ajutor în eliminarea toxinelor şi a nicotinei din organism. Mai mult, acidul lactic din varză curăţă colonul, iar sulforafanul luptă împotriva toxinelor, scrie healthypanda.net.
Adăuga comentariu