Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O echipă de cercetători a creat un test care depistează COVID-19 în cinci minute

20 apr. 2021,, 20:30   Sănătate
2383 0

O echipă de cercetători japonezi, reunind, printre alţii, specialişti de la institutul de cercetare Riken şi de la Universitatea Tokyo, a anunţat dezvoltarea unei metode de testare pentru depistarea COVID-19 care oferă rezultate în cinci minute, relatează marţi presa locală, potrivit Xinhua.

Noua metodă constă în plasarea unor mostre de virus pe o placă specială din sticlă pe care au fost realizate un milion de crestături pe centimetru pătrat, avînd rolul unor camere de microtestare.

Fiecare cameră de microtestare conţine un reactiv, astfel că atunci cînd o mostră conţine acidul ribonucleic (ARN) al noului coronavirus, compartimentul produce lumină.

Potrivit postului public de televiziune nipon NHK, noile teste diferă de cele standard, care folosesc o reacţie de polimerizare în lanţ (PCR), întrucît metoda rapidă nu necesită amplificarea ARN-ului coronavirusului, deoarece chiar şi o cantitate microscopică din virus poate fi detectată în camerele de microtestare.

Noua abordare este diferită de testul standard PCR care necesită o oră sau mai mult pentru a fi realizat. În schimb, rezultatele testului pentru depistarea COVID-19 prin noua tehnologie pot fi obţinute în mai puţin de cinci minute, au precizat cercetătorii.

Unul dintre cercetătorii principali de la Riken, Rikiya Watanabe, a afirmat, potrivit NHK, că noua metodă pentru detectarea virusului nu necesită utilizarea unor proceduri complicate.

Watanabe a mai spus că, după ce noul procedeu va fi comercializat, el va putea fi utilizat pentru monitorizarea rapidă a persoanelor purtătoare de virus în cadrul unor unităţi medicale.

Obiectivul, potrivit cercetătorului, este ca aceste teste rapide să poată fi scoase pe piaţă în cîţiva ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?