X 
Arşiţa stiri: 184
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

De ce persoanele de peste 40 de ani slăbesc mai greu

14 iul. 04:30   Sănătate
1819 0

Persoanelor care au trecut de 40 de ani le este mai greu să piardă în greutate. Huffington Post a identificat cîteva lucruri pe care trebuie să le ştie cineva aflat în această situaţie, transmite gandul.info.

Un somn neodihnitor

Somnul se pare că este cel mai simplu mod de a pierde în greutate. Cercetătorii spun că persoanele care dorm mai puţin au tendinţa de a se îngrăşa. Privarea de somn schimbă de fapt metabolismul, ceea ce înseamnă că încetineşte arderea caloriilor.

Prea multă gimnastică, în loc de mai puţină mîncare

Este cunoscut faptul că pierderea în greutate se poate realiza printr-o combinaţie între dietă şi exerciţii fizice. Nutriţioniştii spun că, în lupta cu kilogramele, reducerea consumului de alimente este mult mai eficientă decît creşterea timpului alocat activităţii fizice.


Fructe şi legume nespălate

Pesticidele de pe produsele proaspete conţin substanţe care se pare că au legătură cu obezitatea şi creşterea în greutate. Sfatul este simplu: spălaţi bine legumele şi fructele înainte de a le consuma şi încercaţi să cumpăraţi produse ecologice.

Păstrarea alimentelor în plastic

Bisfenolul A (BPA) – care se găseşte în recipientul de plastic pentru apă, în plasticul cu care sînt învelite alimentele pentru a fi menţinute în stare proaspătă - poate fi un duşman al metabolismului, prin impactul său asupra sistemului endocrin. Renunţaţi la plastic în favoarea sticlei sau a produselor marcate "fără BPA".

Temperatura camerei este prea mare

Scăderea temperaturii camerei ajută organismul să producă un hormon care stimulează producerea aşa-numitei "grăsimi maro”. “Nu vă faceţi griji, grăsimea maro este prietenul dumneavoastră. Ea are rol în a păstra calde organele, prin arderea caloriilor, ceea ce este un lucru bun. Grăsimea maro tinde să dispară odată cu înaintarea în vîrstă, ceea ce nu este un lucru bun”, conchide publicaţia.

7
2
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав