Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Cînd începe vîrsta medie?

20 ian. 04:30   Sănătate
1682 0

Cercetările recente arată că pragul dintre persoanele tinere și cele de vîrstă medie se estompează. Speranța de viață și modul de viață sănătos pot păstra frumusețea omului într-atît, încît acesta nu va arăta de vîrsta lui. În legătură cu acest fapt unii cercetători cred că vîrsta medie nu trebuie să fie luată în calul începînd de la 41 de ani, ci de la 53.

Omul poate fi clasificat în categoria de "vîrstă medie" pentru un pui de somn după-amiaza, preferința pentru confort, dar şi din cauza problemelor de spate, dorinței de a-şi petrece seara în linişte, la domiciliu.

Studiul realizat la solicitarea Benenden Health a demonstrat că aproape jumătate din oamenii trecuţi de 50 ani cred că ei nu au atins încă vîrsta medie, în timp ce trei sferturi au declarat că simt acum un decalaj mai mic între grupele de vîrstă.

Opt din zece oameni nu au putut să definească deodată în mod clar intervalul "vîrstei medii", considerînd că aceasta nu este o stare de spirit, ci o condiție fizică.

"Britanicii au trecut, din fericire, de conceptul tradițional de "vîrstă medie", deoarece limitele acesteia au devenit neclare, cum pot fi clasificaţi cei tineri, dar bătrînii", ‒ se spune în raportul Benenden Health.

Potrivit acestora, o serie de factori, inclusiv, un stil de viață mai sănătos, dar și mai activ înseamnă că oamenii îşi schimbă atitudinea cu vîrsta faţă de deprinderi. În acest sens, experții consideră că termenul de "vîrstă medie" îşi pierde tot mai mult din valoare.

28
5
2
10
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?