X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Cercetătorii au descoperit mecanismul dezvoltării melanomului

24 feb. 19:00   Sănătate
8029 0

Cercetătorii din SUA au descoperit ca progresia melanomului uveal — un tip mortal de cancer de ochi - este asociat cu pierderea complexului inhibitor 1 (PRC1), un grup de proteine care reglează expresia genelor.

Articolul cercetătorilor a fost publicat în revista Nature Communications, transmite Noi.md cu referire la Lenta.ru.

Cele mai frecvente metode de tratare a melanomului uveal care se formează în țesuturile ochiului sînt intervenția chirurgicală și radioterapia. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre pacienții cu această boală formează metastaze în ficat — ceea ce de obicei devine fatal. Oamenii de știință nu au avut nicio explicație acestui lucru.

Cercetătorii de la universitățile Cornell, California și Stanford, folosind analize genetice, epigenetice și structural-funcționale la nivel celular, au descoperit că melanomul uveal se dezvoltă din cauza pierderii PRC1. Aceasta duce la abateri în expresia genelor și erori în divizarea cromozomilor în timpul mitozei. Procesul inflamator cauzat de acestea face ca tumora să fie și mai agresivă.

Potrivit cercetătorilor care au descris mecanismul de dezvoltare a tipului mortal de cancer de ochi, descoperirea lor va ajuta la dezvoltarea metodelor de intervenție terapeutică timpurie pentru a preveni metastazele melanomului uveal.

3
0
0
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?