COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6799
Coronavirus stiri: 7617

Cercetătorii au descoperit mecanismul dezvoltării melanomului

19 sep. 01:00   Sănătate
1176 0

Cercetătorii din SUA au descoperit ca progresia melanomului uveal — un tip mortal de cancer de ochi - este asociat cu pierderea complexului inhibitor 1 (PRC1), un grup de proteine care reglează expresia genelor.

Articolul cercetătorilor a fost publicat în revista Nature Communications, transmite Noi.md cu referire la Lenta.ru.

Cele mai frecvente metode de tratare a melanomului uveal care se formează în țesuturile ochiului sînt intervenția chirurgicală și radioterapia. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre pacienții cu această boală formează metastaze în ficat — ceea ce de obicei devine fatal. Oamenii de știință nu au avut nicio explicație acestui lucru.

Cercetătorii de la universitățile Cornell, California și Stanford, folosind analize genetice, epigenetice și structural-funcționale la nivel celular, au descoperit că melanomul uveal se dezvoltă din cauza pierderii PRC1. Aceasta duce la abateri în expresia genelor și erori în divizarea cromozomilor în timpul mitozei. Procesul inflamator cauzat de acestea face ca tumora să fie și mai agresivă.

Potrivit cercetătorilor care au descris mecanismul de dezvoltare a tipului mortal de cancer de ochi, descoperirea lor va ajuta la dezvoltarea metodelor de intervenție terapeutică timpurie pentru a preveni metastazele melanomului uveal.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽