X 
Cutremure stiri: 508

Investigație jurnalistică: Rețeaua fugarului penal Ilan Șor, plătește activiști și protestatari pentru a influența alegerile

12 oct. 13:43   Politică
5 ore in urma 2529 1

O investigație realizată de Ziarul de Gardă dezvăluie detalii despre modul în care echipa lui Ilan Șor plătește protestatari și activiști pentru a participa la manifestații și a racola simpatizanți în contextul alegerilor prezidențiale din 2024.

Sub identitatea falsă de Ana Nastas, reportera Măriuța Nistor s-a infiltrat în rețeaua lui Șor și a scos la lumină o schemă complexă de finanțare, coordonată de Șor de peste hotare.

Reportera a descoperit că persoanele care participă la proteste sunt plătite cu sume de până la 3000 de lei pe lună, iar activiștii sunt recompensați suplimentar pentru atragerea de noi simpatizanți. Banii sunt transferați prin intermediul băncilor din Rusia, cum ar fi Promsvyazbank, și convertiți în numerar prin metode ocolitoare, inclusiv transferuri în regiunea transnistreană.

Potrivit reporterului, în interiorul rețelei se discută despre un alt candidat care va fi anunțat în ultimul moment.

În ciuda dezvăluirilor publice făcute de Poliția și Procuratura Republicii Moldova privind destructurarea rețelelor de corupere electorală, rețeaua lui Șor și-a continuat activitatea, spune reporterul. La doar o zi după un briefing de presă al autorităților, Ana Nastas a primit un nou transfer de 15 mii de ruble pe contul său de la Promsvyazbank, ceea ce demonstrează că aceste scheme sunt departe de a fi stopate, precizează ZDG.


6
0
0
3
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав