X 
Cutremure stiri: 509

De ce a plecat Dodon în Turcia și ce a discutat cu Erdogan

17 oct. 11:00   Politică
6 ore in urma 1846 0

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, s-a întîlnit la Ankara cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Acesta i-a mulțumit pentru sprijinul acordat Republicii Moldova.

Igor Dodon a declarat că Turcia este un partener strategic al Republicii Moldova, fapt menționat în Declarația comună privind cooperarea strategică dintre Moldova și Turcia, semnată în 2018, în timpul mandatului său de președinte.

Igor Dodon a anunțat că se află într-o vizită de o zi în Turcia la invitația partenerilor din Partidul Justiției și Dezvoltării. El a reamintit că, în 2017, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a semnat un Memorandum de cooperare cu Partidul Justiției și Dezvoltării, condus de domnul Erdoğan.

În cadrul vizitei la Ankara, Igor Dodon a avut și o serie de întrevederi de lucru: cu ministrul afacerilor externe al Turciei, domnul Hakan Fidan; cu fostul ministru al afacerilor externe al Turciei, domnul Mevlüt Çavuşoğlu; cu fostul vicepreședinte al Turciei, domnul Fuat Oktay; cu miniștrii altor țări din regiune; cu conducerea Partidului Justiției și Dezvoltării, aflat la guvernare în Turcia, cu deputați în parlamentul Turciei din partea acestui partid politic.


Părțile au convenit asupra consolidării relațiilor interpartinice în interesul statelor și popoarelor noastre.

18
3
2
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав