X 
Cutremure stiri: 506

Janis Mazeiks: „Vînzarea terenurilor către cetățeni străini va fi discutată în cadrul negocierilor Moldovei cu UE”

28 sep. 12:15   Politică
4 ore in urma 1868 0

Problema vînzării terenurilor către cetățenii străini este unul dintre aspectele care vor fi discutate în cadrul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Despre acest lucru a relatat ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, răspunzînd la întrebări în cadrul unuia dintre interviurile sale cu presa moldovenească, relatează Noi.md.

El a spus că acest aspect va fi discutat în cadrul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE, precizînd că în Uniunea Europeană există libera circulație a capitalurilor, astfel încît orice cetățean al unui stat-membru al UE poate cumpăra tot ce are nevoie în orice alt stat-membru al UE.

„Pe de altă parte, ne dăm seama că Moldova este acum un stat sărac și poate că va solicita o perioadă de tranziție în acest domeniu. Dar nu aș recomanda acest lucru, deoarece perioada de tranziție este o excepție, iar prin definiție excepțiile nu sînt bune pentru sistemul juridic. Pe de altă parte, există loc pentru discuții”, a declarat Janis Mazeiks.

În același timp, el a subliniat că vînzarea de terenuri către străini poate fi un factor pozitiv pentru țara noastră, deoarece există multe sate abandonate sau cu populație mică, iar dacă terenurile vor fi vândute străinilor, acolo va fi stimulată activitatea economică.



1
2
0
2
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав