Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

În atenția agenților economici: Ce document a fost examinat în Parlament

17 iul. 15:15   Politică
11 ore in urma 1578 0

Agenții economici din Moldova vor putea să participe mai activ în procesul schimburilor comerciale cu țările din zona euro-mediteraneeană, notează Noi.md.

Convenția regională cu privire la regulile de origine preferențiale pan-euro-mediteraneene a fost modificată, iar documentul va fi propus plenului Parlamentului pentru ratificare.

Proiectul de lege a fost examinat de membrii Comisiei economie, buget și finanțe și ai Comisiei politică externă și integrare europeană.

Potrivit autorilor, noile prevederi vor facilita și desfășurarea proceselor de prelucrare și producere a mărfurilor care întrunesc condițiile originii preferențiale și sînt scutite de taxe vamale în zona euro-mediteraneeană. Respectiv, noile reguli vor ușura și integrarea economică, consolidarea și dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare integrate în țările din regiune.

Mai mult decît atît, modificarea Convenției are drept rezultat o serie de beneficii economice pentru Republica Moldova, în special, la capitolul de atragere a investițiilor în sectorul industrial.


Menționăm că Republica Moldova a aderat la Convenția regională cu privire la regulile de origine preferențiale pan-euro-mediteraneene în 2015. Documentul are drept scop facilitarea comerțului și integrarea lanțurilor de aprovizionare în zonă.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав