X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4162

Autoritățile neagă declarația privind suspendarea lui Petkov din funcție

10 sep. 20:15   Politică
6 ore in urma 1031 0

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale neagă declarațiile primarului de Bălți, Alexandr Petkov, care afirmă că instituția a decis să pornească, prin Judecătoria municipiului Bălți, procedura prin care să fie suspendat din funcție.


Solicitați să comenteze aceste afirmații, reprezentanții ministerului au comunicat că Inspectoratul Național de Supraveghere Tehnică a emis un proces-verbal contravențional după ce Primăria municipiului Bălți nu a eliberat în termenul prevăzut de lege autorizația solicitată de construcție a podurilor din oraș. „Alte declarații ale domnului primar de Bălți sînt un fals și nu corespund realității”, a fost comentariul oferit pentru IPN, transmite Știri.md.

„Administrația de Stat a Drumurilor a înaintat cererea pentru a primi autorizația de construcție pentru lucrările de proiectare și reparație a podurilor din orașul Bălți. Conform legislației în vigoare, autorizația de construire se emite de către primar în termen maxim de 30 de zile lucrătoare de la data înregistrării.

Din motivul că Primăria municipiului Bălți nu a emis autorizația de construcție, Inspectoratul Național de Supraveghere Tehnică a emis un proces-verbal contravențional”, menționează serviciul de presă al Ministerului, precizînd că „obiectivul Administrației de Stat a Drumurilor este să repare acele poduri cît mai repede pentru a evita orice risc pentru viața și sănătatea oamenilor”. Responsabilii de la Minister au mai spus că cele două poduri din Bălți sînt în stare avariată și reprezintă riscuri pentru circulația rutieră.

Într-o conferință de presă la sediul partidului Politic „Partidul Nostru”, Alexandr Petkov a declarat că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a decis să pornească procedura de suspendare din funcție pe motiv că ar nu fi ajuns la o înțelegere cu guvernarea și nu a autorizat construcția unor poduri pe centura orașului Bălți.


Potrivit lui Petkov, autoritățile centrale nu ar fi ținut cont de opinia locuitorilor din Bălți la aprobarea proiectului.

0
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав