X 
Arşiţa stiri: 224
Jocurile Olimpice stiri: 300
Transnistria stiri: 1464

Victoria Furtună: "Politicienii din Moldova, odată veniți în funcție, joacă un teatru de prost gust"

20 aug. 15:45   Politică
4 ore in urma 1301 0

Victoria Furtună, fost procuror anticorupție, a publicat un mesaj video în rețelele sociale, în care reflectă asupra ocupațiilor politicienilor din Republica Moldova, notează Noi.md.

"Mereu m-am întrebat cum arată viața politicianului din Republica Moldova. Păi, eu vreau să vă spun că ei umblă de la casă la casă la moldoveni, jură pe Constituția Republicii Moldova, capătă salarii din impozitele moldovenilor, dar, veniți în funcție, joacă un teatru de prost gust în fața străinilor.

Automat, la ei Moldova trece pe locul doi. Iar pentru străini tot ce este mai bun: cedarea la tot sistemul bancar; cedarea contractelor de construcție a drumurilor; facilități investiționale în Zonele Economice Libere; concerte cu declarații de dragoste și fidelitate: construcție de drumuri în regiunile, unde vin delegații; facilități la import. Și aici noi sîntem în pierdere cu multe miliarde de dolari anual.

Eu mă întreb, cum așa se întîmplă că politicienii din Moldova se gîndesc mai mult la străini decît la ai noștri".

Amintim că în luna aprilie curent Victoria Furtună a acționat-o în judecată pe șefa statului, care în martie, în cadrul unei conferințe de presă, fără a-i da direct numele, a spus că unii procurori, ca și-n perioada lui Vlad Plahotniuc, comit abuzuri.


În martie curent, Victoria Furtună, care a activat timp de 18 ani ca procuror la PA, a publicat o înregistrare video în care a declarat că și-a dat demisia pentru că a fost privată de dreptul de acces la secretele de stat în baza unui aviz negativ al Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

"În rezultat, am plecat din procuratură. Eu nu pot să lucrez, cînd nu mi se permite să acționez conform legii. Dacă consider că se încalcă legea, trebuie să acționez, pentru că, ulterior, ei voi pleca, dar eu voi rămîne. Și toate deciziile mele trebuie să fie luate în strictă conformitate cu legea. Or, cred că anume astfel trebuie să lucreze fiecare procuror: să facă abstracție de emoții și de interese și să acționeze doar așa cum scrie legea", a punctat Victoria Furtună.



14
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав