X 
Cutremure stiri: 506

Victor Marahovschi: „Unitatea și integritatea țării trebuie păstrate prin orice mijloace pașnice!

30 sep. 05:00   Politică
5 ore in urma 891 0

Actualele autorități ale Moldovei permit aderarea republicii la Uniunea Europeană fără regiunea transnistreană, ca și cum ar fi în două etape: mai întîi un mal, apoi celălalt, însă acest lucru poate duce la stabilirea cu malul stîng a unor frontiere deja nu administrative, ci interstatale, iar unitatea și integritatea țării trebuie păstrate prin orice mijloace pașnice

O astfel de opinie a exprimat activistul civic Victor Marahovschi în noul său mesaj video, relatează Noi.md.

El a menționat că securitatea Uniunii Europene prevede un principiu strict și clar de control și supraveghere a propriilor frontiere. Acest lucru înseamnă că, după aderarea Moldovei la UE, vom fi separați de malul stîng nu prin frontiere administrative, ci prin frontiere interstatale, ceea ce va fi, de fapt, o recunoaștere a Transnistriei ca stat separat.

Victor Marahovschi a reamintit că în istoria lumii există foarte puține cazuri în care țările au renunțat pur și simplu la propriile teritorii. Dimpotrivă, majoritatea conflictelor militare au fost purtate cu scopul de a extinde teritoriile sau pentru integritatea teritorială.


„Se pare că noi singuri renunțăm la teritoriul nostru, unde locuiesc aceiași moldoveni. De dragul a ce s-au desfășurat toate aceste negocieri „5+2” etc.. Se primește că de dragul aderării la Uniunea Europeană sîntem gata să renunțăm la teritoriul nostru, la limbă, la educație, la Nistru - unul dintre cele mai mari rîuri din Europa, care va deveni un rîu de frontieră în loc de unul intern. De la multe alte lucruri. Scopul justifică mijloacele?”, se întreabă activistul civic.

Potrivit lui, este ca într-o familie, cînd din doi copii unul este obraznic.

„Îl trimitem imediat la orfelinat? Sau lucrăm asupra relațiilor reciproce în familie și a educației lui? Astăzi nu este dorită Transnistria, mîine Găgăuzia, poimîine Bălți, Soroca. Și ce va rămîne din Moldova, deja mică. Cu ce vom intra în Uniunea Europeană? Doar cu Chișinăul. Și asta, probabil, nu în întregime: nu luăm în calcul sectoarele Botanica de jos și Sculeni -ele sunt mereu inundate după ploi, iar la Muncești este neplăcut mirosul de la stația de epurare, care, de asemenea, nu corespunde standardelor europene”, a declarat Victor Marahovschi.
El a subliniat că nu trebuie să facem acest lucru.

„Moldova este o țară multinațională! Actuala și viitoarea conducere a țării nu trebuie să uite acest lucru! Prin urmare, unitatea și integritatea trebuie să fie păstrate prin orice mijloace! Prin orice mijloace pașnice! Dacă nu ne prețuim pe noi înșine și nu avem grijă de ceea ce avem, nimeni nu o va face pentru noi! Și vom fi tratați ca o mamă care a scăpat de copilul obraznic...”, a spus activistul civic.

9
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав