X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4131

Prezentatorul evenimentelor organizate de fugarul Șor, vrea să devină Președintele Moldovei

2 sep. 11:16   Politică
11 ore in urma 4110 0

Avelin Tabarcea, prezentatorul evenimentelor organizate de echipa oligarhului fugar Ilan Șor, își dorește să devină Președintele Republicii Moldova.

Acesta a depus o cerere la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea grupului său de inițiativă, care, dacă va fi aprobat, va colecta semnături în sprijinul candidaturii sale.

Decizia CEC cu privire la înregistrarea acestui grup este așteptată pe 2 septembrie, anunță Noi.md

Pe 31 august, CEC a anunțat că Avelin Tabarcea, „susținut de un grup de cetățeni”, a solicitat oficial înregistrarea grupului său de inițiativă, în contextul alegerilor prezidențiale. Aceasta a fost, de asemenea, ultima zi în care au putut fi depuse cereri în acest sens.

Comisia va lua o decizie pe 2 septembrie, începând cu ora 14:00, cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă „pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, domnul Avelin Tabarcea”.


Avelin Tabarcea este cunoscut ca director al Centrului de Cultură „A.Suruceanu” din raionul Orhei, al Complexului Sportiv Raional Orhei, și administrator al firmei care gestionează Radio Orhei FM, conform unui articol publicat în martie 2024 de Radio Orhei.

De asemenea, Tabarcea a prezentat numeroase evenimente organizate de echipa lui Ilan Șor, inclusiv un eveniment din 16 august la Moscova, unde a fost nominalizat Vasile Bolea ca și candidat la alegerile prezidențiale din partea blocului „Victorie”.

Pe 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, Tabarcea a prezentat un eveniment festiv la Orhei, unde i-a invitat pe scenă pe mai mulți membri ai echipei lui Ilan Șor, inclusiv pe deputata Marina Tauber, primarul orașului Orhei Tatiana Cociu, și parlamentara Reghina Apostolova.

14
6
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав