X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4139

Prezentatorul concertelor organizate de oligarhul fugar Ilan Șor nu va putea candida la alegeri

2 sep. 16:18   Politică
6 ore in urma 1716 0

Prezentatorul concertelor lui Ilan Șor nu va putea candida la alegerile prezidențiale.

Grupul de inițiativă, prezentat de Avelin Tabarcea la Comisia Electorală Centrală (CEC), nu întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi înregistrat. CEC a depistat că unii membri ai grupului au candidat anterior la scrutine electorale din partea Partidului „Șansa”, asociat cu oligarhul fugar Ilan Șor. A candidat la alegeri, din partea „Șansa”, chiar și Avelin Tabarcea. „Asta indică direct afilierea politică a dumnealui”, a comunicat vicepreședintele CEC Pavel Postica, transmite NM.

Pe 2 septembrie, CEC a analizat cererea de înregistrare a grupului de inițiativă care aparține lui Avelin Tabarcea. Ultimul nu a fost prezent la ședința Comisiei.

Întrebată unde a avut loc ședința de constituire a grupului de inițiativă, format din 32 de persoane, o reprezentantă a grupului de inițiativă nu a putut răspunde la întrebare, menționînd că nu cunoaște asemenea informații.

La precizarea dacă Tabarcea a fost sau este membru al vreunui partid politic, aceeași persoană a spus că a fost informată de Tabarcea că nu este membru de partid. Aici, reprezentanții CEC au declarat că nu au primit documente care să confirme sau să infirme aceasta.


Ulterior, președinta CEC Angelica Caraman a declarat că un membru al grupului de inițiativă, prezentat de Tabarcea, a candidat la un scrutin electoral din partea Partidului „Șansa”. „Nu este unicul caz, este ca un exemplu”, a comunicat președinta CEC.

Iar vicepreședintele Comisiei Pavel Postica a spus că Tabarcea a fost candidat la funcția de consilier raional pentru circumscripția Briceni la alegerile locale din toamna anului 2023 din partea partidului „Șansa”. „I-au fost anulată înregistrarea prin dispoziția CSE-ului tuturor acestor candidați. Asta indică direct afilierea politică a dumnealui”, a comunicat Postica.

Într-un final, CEC nu a înregistrat grupul de inițiativă. Șase membri au votat împotriva înregistrării, alți 3 – pentru.

Menționăm, perioada de depunere a cererii în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova s-a încheiat pe 31 august 2024.

6
1
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав