X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1457

Vasile Tarlev intră în lupta pentru președinția R. Moldova

24 iul. 11:11   Politică
10 ore in urma 2582 0

Fostul premier al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a anunțat pe 24 iulie că va candida la funcția de președinte al țării.

În cadrul declarațiilor de presă, Tarlev a subliniat că situația actuală din Moldova este gravă și că a simțit responsabilitatea de a se implica mai activ în rezolvarea problemelor de zi cu zi ale cetățenilor, citează Noi.md

„Astăzi, după sute de întîlniri și discuții cu oamenii din țară, mă simt responsabil și obligat să accept provocarea de a învinge nedreptățile,” a declarat Tarlev, adăugînd că își va depune candidatura ca independent.

Tarlev a menționat că decizia sa a fost influențată de numeroasele discuții cu cetățenii, care i-au confirmat necesitatea unei implicări mai active în viața politică a țării pentru a aduce schimbări pozitive și pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale moldovenilor.

Vasile Tarlev s-a născut la data de 9 octombrie1963, în satul Bașcalia din raionul Basarabeasca, unde și-a petrecut copilăria și a urmat școala primară.


Între anii 1985-1990, urmează studii superioare la Facultatea de Tehnologie din cadrul Institutului Politehnic “Serghei Lazo” din Chișinău, secția de mașini și utilaje din industria alimentară. Din anul 1991 ocupă funcția de inginer principal adjunct și, ulterior, inginer principal la SA ”Bucuria”. Apoi, din același an, 1993, este numit în funcția de director general adjunct al aceleiași societăți comerciale.

În perioada septembrie - octombrie 1993, a urmat cursuri de „Dezvoltare a industriei, comerțului și organizare a pieței de desfacere în relațiile economice de piață” în Statele Unite ale Americii.

La 25 mai 1995, la Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. Bucuria S.A., Vasile Tarlev este ales președinte al Consiliului de Administrație și director general al S.A. "Bucuria”. În această funcție a activat pînă în anul 2001, cînd a devenit prim-ministru al Republicii Moldova.

Vasile Tarlev a publicat peste 83 lucrări științifice, fiind autor a 13 brevete de invenție, pentru care a primit o medalie de onoare, patru de aur, trei de argint și una de bronz, precum și șapte diplome.

La data de 3 iulie 2000 a fost decorat cu medalia de aur “Pentru management efectiv” de către Academia Internațională de Resurse Umane.

Cu ocazia încheierii mandatului de prim-ministru a fost decorat cu „Ordinul Republicii”, cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova.

Vasile Tarlev este căsătorit și are doi copii.

9
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав