X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Legislația privind evaluarea și acreditarea în sănătate va fi modificat

19 iul. 10:15   Politică
7 ore in urma 1339 0

Legislația privind evaluarea și acreditarea în sănătate va fi modificată. PROIECTUL de lege care prevede acest lucru a fost votat de Parlament în prima lectură.

Inițiativa legislativă are obiectivul de aliniere a domeniului de evaluare și acreditare în sănătate din Republica Moldova la bunele practici europene, contribuind, astfel, la o mai mare încredere a populației atît în calitatea serviciilor prestate, cît și siguranța pacienților. Sunt introduse unele modificări în ceea ce privește conținutul certificatului de acreditare și eliberarea acestuia, lucru ce va facilita identificarea prestatorului și monitorizarea conformității serviciilor acordate în subdiviziunile sau filialele acestuia.

Actualmente, prestatorul de servicii medicale inițiază procedura de evaluare și acreditare cu cel puțin 45 de zile calendaristice înainte de expirarea termenului de valabilitate a certificatului de acreditare, timp insuficient pentru o procedură calitativă și obiectivă. Din acest motiv se propune extinderea timpului de la 45 la 90 de zile calendaristice.

Proiectul de lege prevede și reglementarea condițiilor de evaluare și acreditare a prestatorilor de servicii medicale nou-înființați. Totodată, noile modificări vor aduce mai multă claritate și la calcularea taxelor pentru serviciile de evaluare și acreditare.

Documentul va fi propus Parlamentului pentru aprobare în cea de-a doua lectură.

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав