X 
Arşiţa stiri: 222
Jocurile Olimpice stiri: 300
Transnistria stiri: 1464

Usatîi: Autoritățile ascund cifrele reale ale infracțiunilor

19 aug. 17:56   Politică
4 ore in urma 1640 0

În Moldova rata infracționalității este alarmantă, iar autoritățile nu reușesc să-și protejeze cetățenii. Despre aceasta Renato Usatîi a anunțat în cadrul emisiunii „Puterea e în adevăr”.

Președintele ”Partidului Nostru” susține că responsabilii ascund cifrele reale despre numărul de infracțiuni care se comit zilnic pe teritoriul țării.

„Eu am discutat cu mai mulți polițiști, ei nici nu arată statistica la crimele care se întîmplă zilnic în Moldova. Poate să explodeze țara. E o statistică nebună. Ei nu pot să protejeze cetățenii, dar cel mai grav este că ei ascund statistica, dacă ei ar spune care este situația reală, oamenii s-ar mobiliza să se apere singuri. Dacă vom ajunge că nu vei putea fără armă să te duci la magazin după pîine, asta e trist”, a declarat președintele Partidului Nostru.

Usatîi mai spune că una dintre soluții ar fi introducerea pedepselor mai dure pentru infractori.

„Problema trebuie rezolvată în mod sistematic. Avem nevoie de schimbări în Codul Penal și de pedepse mai aspre pentru furt și tîlhărie. Dacă pedepsele ar fi de cel puțin 15 ani, ca pentru corupție, mulți s-ar gîndi de două ori”, spune Usatîi.


O altă măsură urgentă, care trebuie implementată, este securitatea ordinii publice. Anterior, Renato Usatîi a propus lansarea unui program național „Moldova în Siguranță”, scopul căruia este de a securiza casele cetățenilor, dar și străzile din fiecare localitate.

14
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав