X 
Arşiţa stiri: 231
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Tudor Ulianovschi a depus flori la statuia lui Ștefan cel Mare din Chișinău

27 aug. 14:00   Politică
5 ore in urma 1604 1

Diplomatul Tudor Ulianovschi, candidatul desemnat oficial la alegerile prezidențiale, a marcat Ziua Independenței, sărbătorită astăzi, prin depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare. Fostul ministru de externe și ambasador a fost însoțit de către cîțiva membri ai echipei sale.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Tudor Ulianovschi a menționat că de Ziua Națională a adus un omagiu tuturor celor care au luptat pentru obținerea triumfului libertății, instaurarea democrației și a statului de drept.

„Astăzi, celebrăm un eveniment important - proclamarea Independenței Republicii Moldova. Acum 33 de ani, în urma unor alegeri libere și democratice, țara noastră a făcut primii pași spre libertate. Ziua de 27 august 1991, cînd a fost adoptată Declarația de Independență, simbolizează solidaritatea și faptul că poporul nostru poate fi unit în momente de răscruce. Independența Republicii Moldova este un simbol puternic al identității noastre și al suveranității, dar și promisiunea de a construi un viitor mai bun pentru fiecare cetățean. Din păcate, această promisiune nu a fost onorată de mulți dintre cei care au condus țara noastră, în ultimii 33 de ani. Cu toate acestea, trebuie să privim cu încredere spre viitor și să continuăm să luptăm pentru o Moldovă puternică, pe care o putem construi doar împreună. La mulți ani, Republica Moldova! La mulți ani, dragi cetățeni!”, se arată în mesajul diplomatului Tudor Ulianovschi.

3
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав