Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Instanța a respins cererea de comasare a dosarelor lui Guțul și Tauber

8 iul. 17:20   Politică
3015 0

Instanța a respins cererea de conexare a dosarului penal în care este cercetată bașcana regiunii autonome găgăuze, Evghenia Guțul, cu cel al deputatei Marina Tauber, ambele învinuite de finanțarea ilegală a fostului Partid Șor.

O încheiere în acest sens a fost pronunțată de judecătoarea Olga Bejenari, care examinează dosarul în care este inculpată Marina Tauber și fostul Partid Șor, transmite zgd.md.

Nici Evghenia Guțul, nici Svetlana Popan, inculpată în același dosar, nu au dorit să comenteze încheierea instanței de judecată.

Cererea de conexare a venit din partea avocatului Evgheniei Guțul, Sergiu Moraru, care este și apărătorul Marinei Tauber, și care a argumentat că în ambele dosare sînt aceleași acuzații și aceleași infracțiuni „pretinse a fi comise”, precum și aceiași martori.


Procurorii care reprezintă acuzarea de stat în instanță, Ghennadi Epure și Roman Porubin, au pledat în ședințele anterioare, din 3 iulie (pe dosarul Guțul) și 5 iulie (pe doarul Tauber), pentru ca aceste două cauze să se examineze în continuare separat.

La data de 3 iulie, judecătoarea Ana Cucerescu, ce examinează dosarul în care este învinuită Evghenia Guțul și Svetlana Popan, o fostă secretară a oficiului central al Partidului Șor, a admis cererea avocatului Sergiu Moraru și a decis să remită spre examinare solicitarea de conexare a celor două dosare către judecătoarea Olga Bejenari, care examinează dosarul Marinei Tauber și al fostului Partid Șor. Cererea a fost, însă, respinsă, în ședința de luni, 8 iulie.

În dosarul Guțul, în care mai este inculpată și Svetlana Popan, o fostă secretară a oficiului central al Partidului Șor, s-a încheiat etapa ședințelor preliminare și urmează etapa de cercetare judecătorească. În dosarul în care este vizată deputata Marina Tauber și fostul Partid Șor au fost deja audiați mai mulți martori.

Dosarul bașcanei regiunii găgăuze a fost expediat în instanță la 24 aprilie 2024. Prima ședință a avut loc la 30 aprilie. În total au avut loc șapte ședințe. Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pentru data de 9 iulie 2024.

3
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?