X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Instanța a anulat decizia de demitere a lui Alexandru Tarnavski din funcția de vicepreședinte al Adunării Populare a Găgăuziei

23 iul. 12:45   Politică
9 ore in urma 2802 1

Judecătoria Comrat a satisfăcut acțiunea în judecată depusă de vicepreședintele demis al Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Alexandru Tarnavski, pentru eliberarea ilegală din funcție.

Potrivit nokta.md, acțiunea lui Alexandru Tarnavschi privind eliberarea ilegală din funcția de vicepreședinte al APG a fost înregistrată la Judecătoria Comrat pe 16 mai. Marți, 23 iulie, instanța a satisfăcut cererea reclamantului.

Examinînd în cadrul unei ședințe publice cauza privind cererea administrativă a lui Alexandru Grigorievici Tarnavski împotriva Adunării Populare a Găgăuziei pentru anularea Hotărîrii APG „Cu privire la aprobarea votului secret privind revocarea din funcție a vicepreședintelui APG, A. G. Tarnavski din 7 mai 2024, (...) instanța a adoptat decizia de a satisface cererea ca fiind ilegală și încălcalcă drepturile, se arată în document.

Decizia instanței poate fi atacată în termen de 30 de zile de la data adoptării.

La 7 mai, Aleaxandru Tarnavski a fost demis din funcția de vicepreședinte al APG prin vot secret. Unii deputați l-au acuzat de loialitate față de autoritățile centrale.


Cel mai activ critic a fost Nicolae Andrușoi, deputat din satul Djoltai. Acesta a fost inițiatorul revocării vicepreședintelui Aleaxandru Tarnavski și a adunat semnăturile a 10 colegi în acest scop. Andrușoi l-a acuzat pe Tarnavski că ar fi „distrus Găgăuzia la ordinele unor curatori de la Chișinău”, că ar fi „în mod deliberat împotriva locuitorilor autonomiei și legilor Găgăuziei” și că ar fi depus eforturi pentru „distrugerea autonomiei” în timp ce deținea funcția de vicepreședinte.

2
3
1
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав