X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 172
Transnistria stiri: 1459

Sturza: ”Moldovenii toți anii de independență am luptat pentru pace. Și neutralitate”

25 feb. 2022,, 12:51   Politică
2605 3

Republica Moldova este un stat neutru și așa trebuie să rămînă, de această părere este fostul premier al țării noastre Ion Sturza.

”Să fim sinceri. Noi, moldovenii, toți anii de independență am luptat pentru pace. Și neutralitate. Sperăm că nu am dat greș. Dar… Să nu sperăm că vom fi protejați militar de România sau NATO. Un soldat NATO pe pământul Moldovei ar însemna al treilea război mondial”, a scris Sturza pe pagina sa de facebook.

De menționat că autoritățile de la Chișinău au reamintim că țara noastră este un stat neutru, iar toate acțiunile pe care le va întreprinde vor fi în baza acestui statut.

Reamintim că La 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat decretul de recunoaștere a independenței Republicilor Populare Donețk și Luhansk. Pe 24 februarie, el a anunțat că a decis să efectueze o operațiune militară specială pentru a proteja Donbass.

Ucraina a rupt relațiile diplomatice cu Rusia. Statele Unite, Marea Britanie și Uniunea Europeană au anunțat noi sancțiuni împotriva Moscovei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав