X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4150

Stoianoglo: „Decizia privind aderarea țării la sancțiuni internaționale ar trebui luată doar în cadrul unui referendum național”

7 sep. 07:00   Politică
7 ore in urma 2648 0

Republica Moldova s-a aliniat sancțiunilor europene împotriva sistemului de remiteri de bani „Zolotaya Korona”.

Moldova s-a alăturat sancțiunilor europene împotriva transferurilor de bani „Coroana de Aur”, dar ar fi putut să nu ia o decizie atît de importantă, avînd în vedere că sute de mii de cetățeni de-ai săi lucrează în Rusia.

Această opinie a fost exprimată de fostul procuror general, candidat la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, relatează Noi.md.

Potrivit acestuia, există țări europene în care sancțiunile internaționale sînt supuse votului prin referendumuri naționale. Acestea sînt state neutre.

”Spre exemplu, recent, în Elveția a fost inițiat un referendum pe un subiect similar. Elvețienii, după cum se știe, nu ezită să organizeze referendumuri pe teme ce țin de principalele probleme ce vizează politicile statului - un exemplu clar de democrație și grijă față de propriii cetățeni, în raport cu ceea ce vedem la noi în țară”, a spus Alexandr Stoianoglo.


El a menționat că ideea neutralității îi reunește pe marea majoritate a cetățenilor moldoveni – atît pe cei pro-UE, cît și pe cei care nu sînt entuziasmați de aceasta.

Fostul procuror general, candidatul la președinția Republicii Moldova consideră că noi avem nevoie de o lege clară privind statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

”Aceasta ar clarifica prevederile deja existente în Constituție. În acest context, deciziile legate de aderarea țării la sancțiuni internaționale ar trebui luate doar prin plebiscit național. Orice altă abordare ar duce la situația pe care o vedem astăzi: o minoritate aflată la putere, autointitulată „cei mai buni oameni”, discriminează o majoritate absolută. Acționează în mod perfid, secret și lipsit de onestitate - un comportament inacceptabil pentru un stat care pretinde că respectă supremația legii și democrația”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

47
2
0
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав